:: MARFURI :: COMPANII :: SERVICII :: NOUTATI :: DESPRE NOI :: :: RU :: RO :: EN ::
  
CATALOGUL MARFURILOR
Materiale de constructie
Materiale de finisare
Constructii si elemente de constructii
Mobila, marfuri pentru apartament, vila, oficiu
Instalatii sanitare, de incalzire, ventilatie, condiюionare
Securitate si comunicatii
Ferestre, usi, pereti despartitori
Instrumente si echipament (utilaj)

Marci
DOSPEL
SLOMCZE..
KLINGSPOR
PROFIX
NMC
BEYLER
SYMMER

INTERESANT SI UTIL
Design Interier
Design exterior
Proiecte de case
InfoCentru
Imobiliare
Panoul de anunturi

IN SISTEM
Marfuri : 203
Companii : 12
Utilizatori : 587Acasa / Noutati / BERD se arata deschisa sa acorde un imprumut pentru dezvoltarea ACC

Apa-Canal Chisinau (ACC) ar putea beneficia in viitorul apropiat de un imprumut acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Oportunitatea a fost discutata in cadrul unei intrevederi a primarului general, Dorin Chirtoaca si directorul ACC, Constantin Becciev, cu seful adjunct al Departamentului infrastructura si resurse naturale al BERD, Henry Russell, transmite Info-Prim Neo.

Institutia financiara europeana este de parere ACC, odata cu onorarea obligatiunilor financiare de rambursare a creditului anterior, a obtinut progrese salutabile in activitatea sa, spune furnizorul. A fost mentionat indeosebi faptul diminuarii considerabile a pierderilor de apa si implementarii standardelor internationale de managment integrat de calitate de catre executivul intreprinderii in conditiile financiar-economice complicate provocate de neajustarea la timp a tarifelor de catre administratia publica locala, mentioneaza conducerea Apa-Canal Chisinau.

In cadrul intalnirii cu Henry Russell, directorul ACC a informat reprezentantul BERD despre situatia actuala a intreprinderii, referindu-se in special la tarifele pentru serviciile de apa si canalizare, precum si la unele aspecte legate de dezvoltarea economica a societatii in conditiile atragerii unui nou credit investitional din partea BERD. Acesta este indeosebi binevenit actualmente, cand persista conditii bune de atragere simultana a mai multor cofinantari si granturi nerambursabile din partea organismelor UE.

Henry Russell a mentionat ca BERD este dispusa sa acorde un imprumut pentru dezvoltarea societatii ACC, dar pentru aceasta autoritatile publice locale ar trebui sa ajusteze tarifele la serviciile prestate de catre furnizorul de apa si sa garanteze pe viitor modificarea lor conform ratei inflatiei, se spune intr-un comunicat al Directiei relatii publice a Primariei Chisinau.

Primarul general a mentionat ca respectivele proiecte de decizii sunt inaintate spre examinare Consiliului municipal Chisinau (CMC). Dorin Chirtoaca a subliniat ca doar organul deliberativ se poate pronunta asupra chestiunilor ce tin de contractarea unor credite sau ajustarea tarifelor.

In luna martie curent, CMC a adoptat o decizie cu privire la noul Regulament de functionare a serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare din municipiul Chisinau. Ulterior, regulamentul a constituit subiectul numeroaselor dispute intre alesii locali, pe motiv ca acesta nu ar fi fost definitivat si nu ar exista un mecanism coerent care sa il puna in functie, fara a crea nemultumiri printre consumatorii finali. In luna iunie mai multi consilieri au pus problema abrogarii regulamentului, lucru care pana la urma n-a fost votat, documentul ramanand in vigoare.

Discutii legate de atragerea unui nou credit investitional pentru ACC dintre autoritatile municipale si reprezentantii institutiei financiare a Uniunii Europene au loc pentru prima data dupa o perioada de 5 ani.

Autor: INFO-PRIM.md ; Data: 2008-07-14
INTRARE IN SISTEM
 ai uitat?
  Inregistrare
Adauga o Companie
METEO IN MOLDOVA


:: MARFURI :: COMPANII :: SERVICII :: NOUTATI :: DESPRE NOI ::
Copyright 2005 - 2011 DAPIS Technologies Ltd.
Tel:(+373 22) 63-69-59, Fax: 57-19-86