:: MARFURI :: COMPANII :: SERVICII :: NOUTATI :: DESPRE NOI :: :: RU :: RO :: EN ::
  
CATALOGUL MARFURILOR
Materiale de constructie
Materiale de finisare
Constructii si elemente de constructii
Mobila, marfuri pentru apartament, vila, oficiu
Instalatii sanitare, de incalzire, ventilatie, condiюionare
Securitate si comunicatii
Ferestre, usi, pereti despartitori
Instrumente si echipament (utilaj)

Marci
DOSPEL
SLOMCZE..
KLINGSPOR
PROFIX
NMC
BEYLER
SYMMER

INTERESANT SI UTIL
Design Interier
Design exterior
Proiecte de case
InfoCentru
Imobiliare
Panoul de anunturi

IN SISTEM
Marfuri : 203
Companii : 12
Utilizatori : 587Acasa / Noutati / Cu ajutorul Germaniei satul Milestii Mici are sanse sa devina o atractie turistica

gentia Federala Germana InWEnt Bonn, de comun acord cu administratia Combinatul de Vinuri de Calitate “Milestii Mici” au elaborat un proiect privind dezvoltarea unei rute turistice rurale in satul Milestii Mici.

In cadrul unei mese rotunde, presedintele Companiei „Spelleken Associates”, Hans-Gerd Spelleken, a mentionat ca proiectul prevede de a deschide, pina in toamna, in Milestii Mici cinci agropensiuni de tip familial, amplasate in partea veche a satului. Scopul proiectului este de a sustine activitatea businessului in localitate si de a promova turismul rural in regiune. In context, Hans-Gerd Spelleken a relevat ca pe parcursul a trei luni au fost selectate si instruite in domeniul turismului cinci familii, care au mostenit case construite in stil national. Cu ajutorul arhitectilor ele vor fi renovate si amenajate in stil traditional cu Casa Mare si ograda taraneasca.
Potrivit lui Hans-Gerd Spelleken, ideea proiectului este de a le oferi cazare si mese cu bucate traditionale turistilor care vor veni in excursie la Combinatul „Milestii Mici”. Turistii, de asemenea, vor avea posibilitatea sa participe la lucrarile in vie, culesul strugurilor, tragerea la teasc, precum si la diferite lucrari casnice: impletirea si coacerea placintelor, piinii si incondeierea oualor de Pasti. Gospodariile vor dispune si de un bloc sanitar construit in stil modern. Pentru a promova acest proiect, familiile in cauza urmeaza sa viziteze mai multe pensiuni din Moldova si Romania. Proiectul va fi prezentat si la Tirgul Turistic International, care va avea loc in luna martie la Berlin.

De mentionat ca pe linga Combinatul de vinuri, declarat Patrimoniu National al tarii, in satul Milestii Mici turistii mai pot vizita un cimitir de circa 1000 de ani, 10 fintini cu cumpana, o moara de vint de un secol, trei lacuri. Toate acestea, insa, trebuie aduse intr-o stare buna si, bineinteles, e nevoie sa fie construite cai de acces altfel turistii se pot impotmoli in noroi. Hans-Gerd Spelleken considera ca Proiectul se va bucura de succes doar in cazul in care cel putin 5-10% din cei 20 mii de turisti care viziteaza anual combinatul “Milestii Mici” vor ramine sa se odihneasca macar o zi sau doua in sat, iar familiile vor avea un profit lunar din activitatea turistica de circa 200-300 euro.

Asociatia “Spelleken Associates” din Germania, care va implementa proiectul si va acorda suport logistic, va asigura si fluxul de turisti, iar Combinatul “Milestii Mici” va contribui la dezvoltarea infrastructurii localitatii si va invita turistii care vor vizita Orasul vinicol subteran spre cele 5 pensiuni agroturistice.

Autor: Moldova-Suverana ; Data: 2008-01-30
INTRARE IN SISTEM
 ai uitat?
  Inregistrare
Adauga o Companie
METEO IN MOLDOVA


:: MARFURI :: COMPANII :: SERVICII :: NOUTATI :: DESPRE NOI ::
Copyright 2005 - 2011 DAPIS Technologies Ltd.
Tel:(+373 22) 63-69-59, Fax: 57-19-86